u-moldovi-zatrymaly-dvokh-posadovtsiv-za-pidozroiu-u-derzhzradi

У Молдові затримали двох посадовців за підозрою у держзраді

 • 16563 переглядiв

Правоохоронці Молдови затримали двох чиновників за підозрою у державній зраді та змові проти країни. Підозрювані збирали та передавали інформацію співробітнику посольства на шкоду інтересам Молдови.

У Молдові правоохоронці затримали двох посадовців – секретаріату парламенту та прикордонної поліції – за підозрою у державній зраді. Про це пише УНН з посиланням на прокуратуру з боротьби зі злочинністю та в особливо важливих справах Молдови (PCCOCS).

Деталі

За даними правоохоронців, підозрювані скоювали злочини починаючи з 2023 року. Одного із затриманих підозрюють у держзраді, оскільки він "збирав і передавав співробітнику посольства інформацію для використання на шкоду інтересів Молдови".

Другого затриманого також підозрюють у змові проти Молдови.

За даними правоохоронців, він діяв з метою отримання особистої вигоди. Чиновник також "підтримував зв’язок зі співробітником посольства з метою збору та передачі йому інформації для використання на шкоду інтересів Республіки Молдова".

Обох чиновників узяли під варту на 72 години, слідство триває.

Слід зауважити, що прокуратура не вказує, про яке саме посольство йдеться. 

Нагадаємо

Сьогодні, 31 липня, у парламенті Молдови провели обшуки, ймовірно, пов'язані зі справою про шпигунство на користь росії. Главу юридичного департаменту парламенту спіймали під час передачі інформації співробітникам російського посольства в Кишиневі

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі