ukenru
u-minsotspolitiki-narukhavili-blizko-3-tisyach-nadavachiv-sotsialnikh-poslug

У Мінсоцполітики нарахували близько 3 тисяч надавачів соціальних послуг

 • 16394 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Станом на сьогодні в Україні функціонує майже 3 000 надавачів соціальних послуг, з яких понад 2 000 - комунальної форми власності та близько 700 — приватних. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час доповіді на засіданні Верховної Ради України, інформує УНН.

Цитата:

"Для того, щоб людина мала інформацію про те, де можна отримати ту чи іншу послугу за місцем свого проживання, ми з січня 2020 року почали формувати Реєстр надавачів соціальних послуг у тестовому режимі. В ньому на сьогоднішній день міститься інформація про майже 3000 надавачів соціальних послуг, з яких понад 2000 - комунальної форми власності та близько 700 — приватних" - заявила міністерка.

Деталі

За словами Лазебної, інформація про них у вигляді інтерактивної мапи розміщена на сайті Мінсоцполітики.

Два дні тому на засіданні уряду було затверджено положення про порядок роботи Реєстру та його наповнення. Також було надано інструкцію облдержадміністраціям, як працювати з Реєстром і надавачами послуг.

Доповнення

Сьогодні, 29 січня, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розвиток соціальних послуг та запровадження дієвого механізму державного контролю за дотриманням високих державних стандартів у цій сфері.

Що сталося раніше

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Уряд після подій у Харкові створив Реєстр соцпослуг.

Українські Національні Новини

Політика