u-minsku-na-protestakh-zatrimani-schonaymenshe-100-osib

У Мінську на протестах затримані щонайменше 100 осіб

 • 17856 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У Мінську в неділю, 31 січня, було затримано 100 осіб. Про це повідомляє Telegram-канал "Списки Окрестина", передає УНН.

Так, список затриманих був опублікований станом на 19:00.

У той же час правозахисний центр "Весна" повідомляє про 103 затриманих в Мінську. Повідомляється також, що серед затриманих була журналістка зі Швейцарії Люція Чирку, хоча через кілька годин її відпустили.

Як пише портал tut.by, багато хто з затриманих не брали участь ні в яких акціях і були затримані просто в центрі міста або у дворі.

Протести в Республіці

Акції протесту в Білорусі тривають кілька місяців після оголошення результатів виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який править країною більше 26 років. Учасники масових протестів звинувачують владу у фальсифікаціях і вимагають проведення нових, чесних виборів і звільнення білоруських політв'язнів, а також припинення свавілля силовиків щодо протестуючих.

Перші акції найбільш жорстко розганялися білоруськими силовиками, які протестувальників били в ізоляторах. Зараз найбільш масові демонстрації проходять по неділях. США і Євросоюз не визнали підсумків голосування і ввели санкції відносно чинної влади Білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Мінську на протестах затримані щонайменше 100 осіб

     • 17856 переглядiв

    Apple полегшить життя власникам своєї нової моделі iPhone - WSJ

     • 19228 переглядiв