u-minreintehratsii-roziasnyly-yak-diiaty-zhyteliam-okupovanykh-terytorii-pid-chas-rosiiskykh-vyboriv

У Мінреінтеграції роз'яснили, як діяти жителям окупованих територій під час російських "виборів"

 • 32910 переглядiв

Українцям на тимчасово окупованих територіях слід утриматися від участі, спостереження або надання будь-якої допомоги у проведенні незаконних псевдовиборів, організованих російськими окупантами, оскільки такі дії суперечать українському законодавству та міжнародним нормам і можуть призвести до кримінальної відповідальності.

У Мінреінтеграції роз'яснили, як діяти мешканцям тимчасово окупованих територій під час окупантських псевдовиборів, вказавши, що слід утриматися від участі, спостереження або надання будь-якої допомоги у їх проведенні, пише УНН.

Деталі

"Будь-які спроби окупаційної влади організувати та провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях є незаконними", - зазначили у міністерстві.

У відомстві наголосили, що ці дії суперечать українському законодавству, а також – основоположним принципам і нормам міжнародного права, нагадує Міністерство юстиції України.

"Результати таких "виборів" не матимуть жодних юридичних наслідків та не можуть бути визнані міжнародною спільнотою", - вказали у Мінреінтеграції.

Тож українці, які вимушено залишилися на ТОТ, як зазначають у Мінреінтеграції, повинні утриматися від:

• участі у "виборах";

• поширення інформації або агітації;

• спостереження за псевдовиборами;

• інших заходів, спрямованих на організацію та проведення цих незаконних виборів.

"Зазначається, що за участь в організації та проведенні псевдовиборів або публічні заклики до їх проведення передбачено кримінальну відповідальність", - повідомили у Мінреінтеграції.

Нагадаємо

У ГУР МОУ вказують, що попри тиск, репресії, залякування, жителі окупованих росією територій в Україні чинять німий опір участі у незаконній легітимізації правління путіна на влаштованих "виборах".

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Борисполі на залізниці зійшла з рейок цистерна для палива

     • 104330 переглядiв