ukenru
u-minenergovugillya-zasidaye-shtab-schodo-podolannya-zaborgovanosti-na-derzhshakhtakh

У Міненерговугілля засідає штаб щодо подолання заборгованості на держшахтах

 • 15361 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. У Міністерстві енергетики і вугільної промисловості наразі триває засідання по врегулюванню ситуації із заборгованістю на державних шахтах. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в коментарі кореспонденту УНН.

"Постійно відключають електроенергію на шахтах Львівщини, Волині, Донецької і Луганської області – в 4 областях. І зараз у зв’язку із цим проходить у Міністерстві (енергетики і вугільної промисловості – ред.) засідання надзвичайного штабу по врегулюванню цього питання", - зазначив голова профспілки.

За його словами, заборгованість за електроенергію з боку державних шахт за попередні роки досягла уже 15 млрд грн, із них майже половина – це вже пені й штрафи. У свою чергу "Укринтерэнерго" у зв’язку із наявною заборгованістю державних шахт перед гірниками має за законом повне право не підключати шахти до електропостачання.

При цьому він додав, що сьогодні уряд направив 370 млн грн на погашення заборгованості по заробітній платі, однак їх украй недостатньо для погашення заборгованості. "Вони просто розчиняться в енергоринку, і ніхто не збирається подавати струм", - додав Волинець.

Нагадаємо, на Донбасі державні шахти відключили від електропостачання. Крім того, бастують гірники двох шахт.

У лютому під землею страйкували 44 гірників шахт на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика