ukenru
u-minapk-nazvali-naypopulyarnishi-programi-derzhpidtrimki-fermeriv

У МінАПК назвали найпопулярніші програми держпідтримки фермерів

 • 7450 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Вітчизняні фермери мають доступ до шести програм держпідтримки агропромислового комплексу. Про це свідчать дані Міністерства агарної політики і продовольства України, передає УНН.

Найбільш затребуваною є програма державної підтримки галузі тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва). В рамках її дії вітчизняні фермери з початку поточного року отримали вже 897,6 млн грн дотацій.

Всього на 2019 рік у рамках дії програми фермерів можуть профінансувати на 3,5 млрд грн.

Друге місце в списку найбільш популярних програм держпідтримки фермерів займає "фінансова підтримка сільгосптоваровиробників". В рамках її дії фермери вже отримали 171,6 млн грн дотацій на здешевлення сільськогосподарської техніки та обладнання.

Ще 200 млн грн, передбачених на здешевлення спеціальних вагонів для перевезення зерна, українські аграрії отримають до кінця 2019 року.

До слова, зазначимо, що на ці державні гроші можуть, зокрема, претендувати агрохолдинг "Кернел" і компанія "Астарта". Так, "Кернел" на початку 2019 року придбав 100% акцій залізничного оператора "Рейл Транзит Карго України" (близько 2,95 тис. вагонів-зерновозів - ред.).

Ще 130 вагонів-зерновозів на початку року закупила компанія "Астарта".

Також додамо, що з початку року держава спрямувала вітчизняним фермерам 1 млрд 132,9 млн грн дотацій. Загалом на 2019 рік державою передбачена підтримка українських аграріїв у розмірі 5 млрд 908,9 млн грн.

Нагадаємо, минулого року програмою держпідтримки будівництва (реконструкції) тваринницьких комплексів скористалися 15 агрокомпаній. Найбільшим інвестпроектом в галузь було будівництво другої лінії виробництва Вінницької птахофабрики агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт". Компанія інвестувала 2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка