ukenru
u-mert-vidznachili-aktivniy-rozvitok-ptakhivnitstva-v-ukrayini

У МЕРТ відзначили активний розвиток птахівництва в Україні

 • 7871 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. В Україні зростає виробництво сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку та торгівлі України, передає УНН.

Повідомляється, що у січні-лютому, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, виробництво сільгосппродукції зросло на 3,2%.

Зокрема, у МЕРТ розповіли про покращення ситуації у галузі свинарства. За рік обсяги вирощування свиней в Україні зросли на 6,4%.

Також, у міністерстві відзначили активний розвиток птахівництва. Протягом звітного періоду обсяги вирощування птиці зросли на 9,2%, поінформували у відомстві.

Нагадаємо, вітчизняна галузь птахівництва активно розвивається. Українські птахівники безперервно нарощують поставки продукції за кордон, завдяки чому країна утримує статус нетто-експортера м'яса птиці п'ятий рік поспіль.

Як писав УНН, у минулому році курятина отримала статус лідера експорту продукції тваринництва за кордон і забезпечила Україні 500 млн дол. валютної виручки. З цієї суми 450 млн дол. "привіз" Україні один тільки агрохолдинг Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба).

Українські Національні Новини

Економіка