u-marokko-zaareshtuvaly-pidozriuvanoho-u-prychetnosti-do-pohroz-pro-zaminuvannia-desiatkiv-shkil-u-belhii

У Марокко заарештували підозрюваного у причетності до погроз про замінування десятків шкіл у Бельгії

 • 22818 переглядiв

Близько 30 шкіл Брюсселя і Валлонії-Брабант було закрито минулої доби через повідомлення про загрозу вибуху, що з’являлись напередодні. Після перевірки владою всі школи знову відкрилися у вівторок. Згідно з інформацією бельгійської медіамережі RTBF, федеральна судова поліція сьогодні встановила особу чоловіка, підозрюваного в погрозах вибуху у бельгійських школах - підозрюваного затримали в Марокко, передає УНН.

Деталі

Тисячі учнів не змогли відвідати заняття в понеділок, оскільки близько 30 шкіл у Брюсселі та Валлонському Брабанті були закриті після того, як деякі з них отримали погрози про замінування на вихідних, в яких відправник повідомляв, що розкриє місцезнаходження вибухівки в обмін на гроші.

Прокуратура Брюсселя повідомила у вівторок, що в Марокко заарештували підозрюваного у розслідуванні серії погроз вибухів, які призвели до призупинення занять у школах Бельгії.

Заарештований, який має марокканське громадянство, був допитаний і зізнався у фактах владі Марокко. (…) Початкові висновки слідства свідчать, що підозрюваний не має терористичних мотивів

- заявили в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бельгії вандали зруйнували 85 єврейських могил

Довідка

Після вбивства вчителя середньої школи в місті Аррас на півночі Франції 13 жовтня в Бельгії та сусідній Франції почастішали погрози вибуху в школах. Раніше у листопаді в бельгійському регіоні Валлонія були евакуйовані учні та співробітники двох шкіл через загрозу бомби. Також у Франції після закінчення шкільних канікул 6 листопада, протягом тижня було зареєстровано понад 300 попереджень про небезпеку.

Нагадаємо

У Франції, наприкінці жовтня, поліція застосувала вогонь при спробі нейтралізувати жінку у чадрі, яка нібито погрожувала "підірвати себе" на станції паризького метрополітену.

Також УНН повідомляв, що в німецькому містечку Фіріц (Бранденбург) понад 35 годин тривала поліцейська операція проти озброєного чоловіка, який забарикадувався в житловому будинку з дитиною, та періодично стріляв звідти.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Підтримка України "екзистенційної важливості" для Європи - Шольц

     • 26680 переглядiв