ukenru
u-lvovi-u-stichni-sporudi-vilili-nevidomu-rechovinu

У Львові у стічні споруди вилили невідому речовину

 • 6908 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Увечері 16 липня, на очисні споруди Львова з міського каналізаційного колектора Полтви поступила невідома забруднююча речовина — ймовірно жир рослинного походження, що спричинило суттєві проблеми в експлуатації очисних споруд, передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

ʺТакий залповий скид — це грубе порушення правил приймання стічних вод у систему міської каналізації, якими регулюються допустимі концентрації забруднюючих речовин, що надходять на очистку. Невідома речовина мала високу густину товщиною близько 15 см, та площею орієнтовно 350 кв. м. Це спричинило до закупорювання ступінчатих решіток, а насосні агрегати перейшли в аварійний стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Печерському суді Києва розпилили токсичну речовину, відкрито провадження

Внаслідок надзвичайної ситуації ми змушені були задіяти додатковий персонал, щоб не допустити аварійної зупинки обладнання, та не зупинити технологічний процес. Ми відібрали проби забруднення та відправили для лабораторного дослідження. Водночас наша служба контролю здійснює обстеження колектору для виявлення ймовірного винуватця.

Додам, що такі несанкціоновані скиди призводять не лише до технологічних проблем на очисній станції, перевитрат ресурсів, закупорювань колекторів, але й можуть спричинити до згубного впливу на здоров’я персоналу станціїʺ, — повідомив Дмитро Ванькович, директор ЛМКП ʺЛьвівводоканалʺ.

У зв’язку з великою кількістю речовини, що залишилась перед вхідним каналом, на очисних спорудах тривають роботи по очищенню каналу та обладнання від залишків речовини.

Українські Національні Новини

Суспільство