ukenru
u-lvovi-rozpochnetsya-kampaniya-proti-polietilenu

У Львові розпочнеться кампанія проти поліетилену

 • 17208 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Львівська міська рада в партнерстві з Zero Waste Lviv розпочинає просвітницьку кампанію "Без поліетилену". Вона триватиме з 9 квітня по 3 липня 2019 року, передає УНН із посиланням на "Гал-інфо".

Суть кампанії полягає у відмові супермаркетів та інших закладів торгівлі від одноразових поліетиленових пакетів. Замість них точки продажу товарів популяризовуватимуть практику закупівлі продуктів у багаторазову тару.

Кампанія розпочнеться 9 квітня цього року з Дня без поліетилену в супермаркетах міста. Організатори та учасники акції активно інформуватимуть споживачів про практики зменшення використання одноразових поліетиленових пакетів та їх альтернативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові почала діяти заборона на пластикові пакети

За інформацією видання, заклади планують такі заходи:

- відсутність на касах одноразових пакетів, замість них буде запропонована паперова та багаторазова альтернатива;

- заміна поліетиленових пакетів на паперові на відділі випічка та хліб;

- заміна одноразових рукавичок у відділі випічки, хліба та товарів на вагу на щипці та лопатки;

Також супермаркети закликатимуть споживачів використати багаторазову торбинку або власний контейнер, наліпити наліпку безпосередньо на товар, купити декілька позицій в одну торбинку чи купувати товари на вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові обмежили використання поліетиленових пакетів

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, в середньому тривалість використання поліетиленового пакету складає 20-30 хв, проте в довкіллі чи на сміттєзвалищі цей пакет "проживе" кількасот років.

Поліетиленові пакети зроблені з невідновлюваних ресурсів й впливають на зміну клімату. Від 8% до 10% світового видобутку нафти йде на виготовлення поліетиленових пакетів.

Компанія "Без поліетилену" у Львові завершиться загальноміськими заходами з нагоди Всесвітнього Дня відмови від поліетиленових пакетів, який щороку відзначається 3 липня.

Українські Національні Новини

Суспільство