u-lvovi-likari-vriatuvaly-zhinku-z-10-santymetrovoiu-pukhlynoiu-nadnyrnykiv

У Львові лікарі врятували жінку з 10-сантиметровою пухлиною наднирників

 • 23061 переглядiв

Львівські лікарі успішно провели двогодинну операцію з видалення небезпечної для життя 10-сантиметрової пухлини наднирників у 40-річної жінки, яку на четвертий день після операції відпустили додому.

У 40-річної мешканки Львівщини під час планового обстеження виявили 10-сантиметрову пухлину наднирників. Небезпечний новоутвір, за словами медиків, будь-якої миті міг призвести до смерті пацієнтки. Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова, пише УНН.

Все свідоме життя жінка з усіх сил протистоїть хронічній недузі. Порятунку шукала і за кордоном, де пройшла експериментальне лікування, яке, за її словами, допомогло. Аби контролювати свій стан, жінка постійно проходить огляди, у тому числі і МРТ-обстеження. Під час планової томографії у неї і виявили пухлину,

- розповіли лікарі.

Деталі

На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та несла пряму загрозу життю. По-перше, пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. По-друге, в наднирниках виробляються вкрай важливі гормони, що регулюють рівень артеріального тиску. Будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті.

З огляду на розміри пухлини консервативне лікування жінці вже не допомогло б. Єдиний вихід - операція. У ході втручання наші хірурги виконали лівобічну адреналектомію - це видалення пухлини разом з наднирником.

Операція тривала 2 години та минула успішно. На четвертий день після втручання пацієнтка вже поїхала додому. Після того як жінка позбулася пухлини, вона прагне знову сконцентруватися на подальшому лікуванні своєї хронічної недуги - розсіяного склерозу.

Лікарі дістали уламок російської міни із серця дитини, яка потрапила під обстріл в Херсоні (відео)23.11.23, 13:24

Ольга Розгон

Здоров'я

Популярні

Новини по темі

Volkswagen, Porsche и Audi перейдуть на стандарт зарядки Tesla

 • 31883 переглядiв