u-londoni-zavershilasya-tseremoniya-proschannya-z-korolevoyu-yelizavetoyu-ii

У Лондоні завершилася церемонія прощання з королевою Єлизаветою II

 • 243737 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Церемонія публічного прощання з королевою Єлизаветою II у Вестмінстер-холі в Лондоні закінчилася. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Деталі

«У пік люди чекали понад 24 години у довгій черзі, яка простяглася через центр Лондона майже на сім миль, закінчуючись тримильним зиґзаґом у Саутварк-парку», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що остання людина в черзі сказала, що віддати данину поваги королеві «багато значить».

Пізніше труну перевезуть у Вестмінстерське абатство для похорону.

Церемонія прощання з Єлизаветою II завершиться державним похороном у Вестмінстерському абатстві об 11 ранку за місцевим часом у понеділок, 19 вересня. Цей день оголошено вихідним.

Додамо

Українська делегація - перша леді України Олена Зеленська, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та надзвичайний і повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко з дружиною -  вшанувала пам'ять королеви Єлизавети II.

Доповнення

8 вересня пішла з життя королева і глава держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і ще 14-ти країн Співдружності націй Єлизавета II. Їй було 96 років.

Принц Чарльз після смерті матері Єлизавети II отримав статус короля і взяв ім'я Чарльз III (Карл III). Чарльз III був офіційно проголошений королем 10 вересня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вже 759 дітей отримали поранення у війні рф проти України

     • 161954 переглядiв

    Російський штурмовик Су-25 збили на Херсонщині

     • 900757 переглядiв

    "Зерновим коридором" з українських портів вийшло ще шість суден

     • 177855 переглядiв