u-kytai-znaishly-40-hrobnyts-z-artefaktamy-vikom-vid-45-tysiachi-rokiv

У Китаї знайшли 40 гробниць з артефактами віком від 4,5 тисячі років

 • 23667 переглядiв

Археологи в Чанчжоу, східнокитайській провінції Цзянсу, виявили 40 стародавніх гробниць, будівель на палях і колодязів, датованих 4500-5500 роками, що проливають світло на перехід від культури Сунцзе до культури Лянчжу.

У місті Чанчжоу, східнокитайської провінції Цзянсу, нещодавно було знайдено сорок гробниць, кілька будівель на палях і колодязів, вік яких приблизно 4500-5500 роками, Про це повідомляє Xinhua, пише УНН.

Деталі

Ділянка розташована на овальному кургані, оточеному більш ніж 10 невеликими плоскими фундаментами та ровами з подвійних водних систем. За даними Нанкінського музею, загальна площа становить близько 1,5 млн кв. Науковці проводили розкопки на місці з 2019 року.

Дослідники вважають, що Сідун відображає зміни від пізньої культури Сунцзе до культури Лянчжу та відкриває нову перспективу для вивчення моделі розвитку регіональної цивілізації в нижній течії річки Янцзи в стародавні часи.

Понад 5000 років тому регіон дельти річки Янцзи вже належав до того самого культурного кола,

сказав науковий співробітник Юй Ченлун.

Він також додав додавши, що пам’ятка Сідунь яскраво відображає складне формування та розвиток доісторичного суспільства в Тайху. Приозер’я, а також допомагає розкрити процес місцевого розвитку до ранньодержавної форми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді знайшли давній наскельний живопис, виявити допомогли бізони

Ольга Розгон

Культура

    Популярні

    Новини по темі