u-kuveiti-pislia-smerti-monarkha-novym-emirom-oholosheno-83-richnoho-spadkoiemtsia

У Кувейті після смерті монарха новим еміром оголошено 83-річного спадкоємця

 • 110658 переглядiв

У Кувейті відбулася зміна правлячого монарха. У суботу, 16 грудня, стало відомо, що помер емір Наваф аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах, який перебував на престолі з вересня 2020 року. Кувейтському монарху було 86 років, наприкінці листопада його госпіталізували через серйозні проблеми зі здоров'ям. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Після смерті еміра в екстреному порядку було зібрано раду міністрів Кувейту. Незабаром було оголошено нового монарха.

Еміром Кувейту став Мішааль аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах. Новому правителю 83 роки, він доводиться попередньому монарху молодшим братом і згідно з кувейтською традицією має за черговістю зайняти престол.

Про Мішаала аль-Ахмеда аль-Джабера ас-Сабаха відомо, що він народився 1940 року в сім'ї тодішнього правителя Кувейту шейха Ахмеда I та його дружини Мар'ям Маліт аль Хувайла.

Освіту майбутній емір отримав у Поліцейському коледжі Хендона, після чого з 1967 по 1980 роки очолював органи державної безпеки Кувейту.

Потім Мішааль працював у міністерстві внутрішніх справ, у 2004-2020 роках. був заступником командувача національної гвардії Кувейту.

Доповнення

Враховуючи вік нового монарха, у найближчій перспективі постане питання про наступного потенційного спадкоємця кувейтського престолу.

Кувейт є однією з найбагатших арабських країн, маючи значні запаси нафти. Водночас країна підтримує добрі відносини із західним світом, насамперед із США.

Доповнення

Голова МЗС України Кулеба запропонував Кувейтському фонду долучитися до відбудови України.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ отримали нові далекобійні дрони AQ 400 Scythe

     • 105318 переглядiв

    У США удосконалена ракета для HIMARS пройшла випробування

     • 116875 переглядiв