ukenru
u-krimu-provodyat-obshuk-u-gromadskogo-aktivista

У Криму проводять обшук у громадського активіста

 • 11363 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Сьогодні, 4 вересня 2018 року, в нп. Кам'янка Сімферопольського району, Колективні сади, ул.Мясоедовская, проводиться обшук у Марлена Мустафаєва. Про це повідомляє "Кримська солідарність" в Facebook, передає УНН.

У будинку на даний момент знаходиться малолітня дочка, якій немає і двох років, а також літня хвора теща.

"На питання про причини такого раннього "візиту" співробітники не дають вичерпної відповіді. На вулиці стоїть автозак, який перекрив вхід у двір Мустафи", - зазначено в публікації.

Марлен Мустафаєв - громадський активіст, ніколи не залишався осторонь від проблем народу, допомагав сім'ям політв'язнів.

Нагадаємо, 21 лютого 2017 року співробітники силових структур вже проводили обшук в будинку Мустафаєва, згодом його затримали на 10 діб. Його звинувачували в розміщенні забороненої публікації в соцмережах в липні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боротьба з корупцією" в окупованому Криму: за півроку затримали 73 людини

Тоді ж були затримані ще десять чоловік, які прийшли підтримати активіста до його дому.

Також, починаючи з 17 вересня минулого року, Мустафаєва періодично викликали до Слідчого комітету Київського району Сімферополя для надання свідчень.

Його адвокат Маммет Мамбетов прокоментував це як спосіб тиску на активістів, вказуючи на те, що згідно із законодавством, дослідча перевірка не може тривати більше одного місяця без вагомих підстав.

29 серпня у активістки Українського культурного центру в Криму з семи ранку проводився обшук.

Як повідомляв УНН, обшук у активістки Українського культурного центру в Криму Ольги Павленко проводився за підозрою її в участі в "Правому секторі".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП