ukenru
u-krimskikh-tatar-znovu-obshuki

У кримських татар знову обшуки

 • 9191 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. В окупованому Криму в селі Дубки Сімферопольського району в будинку місцевого активіста Ділявера Алімова ФСБ провели обшуки. Про це повідомляє правозахисна організація "Кримська солідарність", передає УНН.

"За попередньою інформацією по вул. Раздеріна, с. Дубки Сімферопольського району на даний момент проводяться слідчі заходи в будинку учасника "поляни протесту" Ділявера Алімова", - йдеться в повідомленні.

За інформацією організації, обшуки почалися в 6 ранку.

У дворі люди в камуфляжі і в масках, з нашивками "СОБР", - пише на своїй сторінці в Facebook очевидець активіст Ахмад Рустем оглу.

Обшук завершився. За словами родичів Ділявера не затримали, але відвезли для надання свідчень.

Нагадаємо, силовики окупантів в Криму проводять так звані "слідчі заходи" в селі Штурмове міста Севастополь в будинку Рустема Абілева.

Як повідомляв УНН, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки в будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 осіб, включаючи тих, хто прийшов підтримати кримських татар, в чиїх будинках влаштували обшуки. Тих, що знімали обшуки, заарештували на 5 діб та оштрафували. До 15 травня же заарештували затриманих за підозрою в нібито причетності до забороненої на території Росії організації "Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП