ukenru
u-kremli-zasudili-vbivstvo-zhurnalista-babchenko

У Кремлі засудили вбивство журналіста Бабченко

 • 9396 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Кремлі засудили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченко і зажадали "справжнє, а не показне розслідування". Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на "ТАСС".

"Сталася трагедія, загинув громадянин РФ, у нього велика родина, яка втратила власне годувальника, і ми співчуваємо рідним і близьким. Ми рішуче засуджуємо це вбивство, і ми сподіваємося на справжнє, а не показне розслідування з метою виявлення тих, хто за цим вбивством стоїть", - заявив Пєсков.

Також Пєсков назвав "верхом цинізму" звинувачення в причетності до цього Росії.

"Це верх цинізму на тлі такого жорстокого вбивства - так русофобсько стрясати повітря, замість того, щоб говорити про необхідність проведення ретельного та неупередженого розслідування", - зазначив він.

Крім того, Пєсков заявив, що загибель журналістів у Росії має стати "темою для дуже жорсткої міжнародної реакції".

"Останнім часом, на жаль, Україна стає небезпечним місцем для роботи журналістів. Ми знаємо, що там гине багато журналістів, їх виганяють з країни, за журналістську діяльність їх кидають в катівні. Ми вважаємо це неприпустимим, це повинно бути темою для дуже жорсткої міжнародної реакції, яка спонукає українську владу на дієві заходи з метою виправлення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в СК РФ заявили про готовність сприяти українським правоохоронцями в розкритті вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко в Києві.

Як повідомляв УНН, 29 травня ввечері на російського журналіста Аркадія Бабченко здійснили замах - стріляли у спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранень в кареті "швидкої".

Українські Національні Новини

Політика