ukenru
u-kremli-poobitsyali-ne-zalishati-sanktsiyi-ssha-bez-vidpovidi

У Кремлі пообіцяли не залишати санкції США без відповіді

 • 10595 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Санкції США проти Росії не залишаться без адекватної відповіді з боку Москви. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Санкційні дії завжди викликають, як правило, якісь контрдії. У цьому випадку принцип взаємності залишається наріжним каменем, але якою мірою - дзеркальна відповідь, чи не дзеркальна - скажімо так, буде зроблено те, що буде найбільше, найкраще відповідати нашим інтересам. У цьому сумнівів немає, і, звичайно ж, рішення буде приймати президент Росії", - сказав Д.Пєсков.

Так він відповів на прохання прокоментувати публікацію російських ЗМІ про те, що до списку російських бізнесменів, які можуть стати об'єктом потенційних санкцій США, можуть увійти 50 осіб.

Прес-секретар президента РФ зазначив, що у ЗМІ публікуються багато різних списків, "але вони всі виявляються несправжніми".

Перед тим, як відповідати на запитання про заходи у відповідь, підкреслив Д.Пєсков, потрібно дочекатися конкретики.

"Зараз можна припустити з великою часткою впевненості, що якийсь список дійсно буде представлений у сенат держдепартаментом, як мінімум, ми такі заяви-анонси з Вашингтона вже чули. Його, звичайно, потрібно буде найсерйознішим чином проаналізувати, дочекатися, чи буде цей список - тому що поява як такого списку ще не означає нового витка санкційних обмінів - тому потрібно подивитися, що буде за список, - раз, потрібно буде подивитися, як і коли він буде формалізований, і потім, звичайно ж, буде випрацьовуватися позиція", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що нові санкції проти РФ будуть розглянуті на вищому рівні у Вашингтоні в лютому 2018 року. Як очікується, під санкції потраплять великі підприємці, які працюють з Кремлем, близьке коло президента РФ Володимира Путіна, його друзі та їхні діти.

Українські Національні Новини

Новини Світу