ukenru
u-kongo-povidomili-pro-26-zagiblikh-vid-virusu-ebola

У Конго повідомили про 26 померлих від вірусу Ебола

 • 11202 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Від вірусу Ебола в Демократичній Республіці Конго померли вже 26 людей. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я Конго, передає УНН з посиланням на AP.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про ще одну смерть від Еболи, таким чином кількість померлих зросла до 26 осіб.

Як йдеться в заяві, оприлюдненій в неділю вранці, було підтверджено чотири нових випадки захворювання на Еболу. Усього під час спалаху захворювання зафіксовано 46 випадків геморагічної лихоманки, зокрема це 21 підтверджений випадок Еболи, 21 ймовірний і чотири підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти ВООЗ попередили про можливу глобальну епідемію “хвороби Х”

Президент ДР Конго Джозеф Кабіла та його уряд у суботу домовились збільшити кількість коштів на реагування на ситуацію з Еболою, яка на сьогодні становить більше 4 мільйонів доларів.

Уряд ухвалив рішення про надання безкоштовної медичної допомоги в постраждалих районах і забезпечення особливої турботи про всіх жертв Еболи та їхніх родичів.

Зазначається, що запобігти спалаху захворювання спробують за допомогою експериментальної вакцини. Вона все ще проходить етапи тестування, однак вона була ефективною під час спалаху у Західній Африці кілька років тому.

Очікується, що вакцинацію розпочнуть на початку тижня. Наразі в Конго вже понад 4 тисячі доз і ще більше планують доставити.

Українські Національні Новини

Новини Світу