ukenru
u-komiteti-radi-stvorili-robochu-grupu-dlya-roboti-z-zakonoproektom-pro-adminprotseduru

У Комітеті Ради створили робочу групу для роботи з законопроектом про адмінпроцедуру

 • 10849 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування створено робочу групу з опрацювання та підготовки до другого читання законопроекту про адміністративну процедуру. Про це інформує пресслужба українського парламенту, передає УНН.

"На засіданні Комітету, що відбулося 16 вересня, було прийнято рішення про створення робочої групи Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з опрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону про адміністративну процедуру №3475, прийнятого за основу 2 вересня 2020 року", - повідомили в пресслужбі.

Зазначається, що до участі у робочій групі пропонується залучити народних депутатів, представників Апарату ВР, Офісу Президента, Секретаріату Кабміну, центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, неурядових та міжнародних організацій, науковців та експертів.

Керівником робочої групи призначено народного депутата, голову підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Ларису Білозір.

Місце, дату та час проведення першого засідання робочої групи Комітету буде повідомлено додатково, додали в пресслужбі.

Нагадаємо, 2 вересня Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроект №3475 про адміністративну процедуру.

Законопроект має вперше на законодавчому рівні дозволити врегулювати сукупність відносин між органами виконавчої влади і іншими суб’єктами. Він стосується права кожної приватної особи на отримання доступу до матеріалів справи, яка її стосується.

Зазначається, що це забезпечує рівність осіб перед законом, адже до всіх однопорядкових справ застосовується однакова процедура, а існування законодавчо встановленої процедури є вихідною точкою для здійснення контролю, зокрема судового, за законністю діяльності органів влади.

Українські Національні Новини

Політика