ukenru
u-kolumbiyi-v-shakhtakh-stavsya-vibukh-gazu-zaginulo-schonaymenshe-11-osib

У Колумбії в шахтах стався вибух газу: загинуло щонайменше 11 людей

 • 478620 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. У центральній частині Колумбії в шахтах стався вибух, спричинений накопиченим газом у шести суміжних вугільних шахтах. У результаті інциденту загинуло щонайменше 11 робітників, ще 10 застрягли під землею. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Повідомляється, що вибух стався пізно у вівторок, 14 березня, у сільській місцевості Сутатауса. 

"Люди заблоковані на глибині від 700 до 900 метрів", - сказав губернатор провінції Кундінамарка Нікола Гарсія, додавши, що до пошуків приєдналися понад 100 рятувальників.

За даними місцевої влади, двох людей уже вдалося врятувати, а семеро вибралися без допомоги.

Національне гірниче агентство зазначило, що шахти мали дозвіл на роботу. 

Серйозні аварії часто трапляються на відкритих і підземних вугільних і золотих шахтах у Колумбії, здебільшого під час незаконних або неофіційних робіт і без належних заходів безпеки, пише агентство.

Цитата

"Ми докладаємо всіх зусиль разом з урядом Кундінамарки, щоб врятувати живими людей, які опинилися в пастці. Обійми солідарності для жертв та їхніх родин", - заявив президент країни Густаво Петро.

An explosion caused by accumulated gas in six adjoining coal mines in central Colombia killed at least 11 workers and trapped several others https://t.co/SqfCYwUbKd pic.twitter.com/O4B5DO6GFv

— Reuters (@Reuters) March 16, 2023

Нагадаємо

У грудні 2022 року в Колумбії стався зсув грунту, унаслідок якого щонайменше 27 людей загинули. 

Українські Національні Новини

Новини Світу