ukenru
u-koloniyi-pomer-odin-z-organizatoriv-vbivstva-a-politkovskoyi-zmi

У колонії помер один з організаторів вбивства А.Політковської - ЗМІ

 • 9900 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. У виправній колонії №5 у Вологодській області РФ помер Лом-Алі Гайтукаєв, засуджений до довічного ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства Анни Політковской. Про це повідомляє "Кавказький вузол", передає УНН.

"В ВК-5 УФСВН РФ по Вологодської області, відомої як "Вологодський п'ятак", помер Лом-Алі Гайтукаєв, засуджений за звинуваченням у причетності до вбивства Анни Політковської", - повідомляє видання.

Племінник засудженого Темірлан Гайтукаев заявив, що Л.Гайтукаєв піддавався регулярним побиттю в колонії. Зокрема, під час побачень він бачив гематоми, його дядька били по нирках і печінці.

"Але дядько тоді сказав, що синці - це нічого страшного, пройдуть. Але його сильно били по печінці і по нирках ", - зазначив Т.Гайтукаєв.

Відзначається, що 3 листопада 2015 року засудженого помістили до лікувального закладу в зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я і його визнали інвалідом другої групи.

"Ми підготували клопотання про його звільнення, посилаючись на ст. 81 КК РФ. А в суботу (10 червня - ред.) Він помер", - повідомила адвокат Олена Харіоновская.

За її словами, сьогодні тіло Л.Гайтукаєва видадуть родичам для транспортування в Чечню.

При цьому захист готує скаргу в ЄСПЛ, де покійного представлятимуть його родичі.

Лом-Алі Гайтукаєв був визнаний винним у створенні злочинного угруповання, причетного до вбивства журналістки А.Політковської.

Як повідомляв раніше УНН, в колонії комісія відмовила в достроковому звільненні в зв'язку зі станом здоров'я організатору вбивства оглядача "Нової газети" Анни Політковської колишньому міліціонеру Дмитру Павлюченкова.

Раніше присяжні в Мосміськсуді визнали підсудних винними у вбивстві журналістки Анни Політковської. 

Довідка: Анна Політковська була застрелена в ліфті свого будинку в центрі Москви в жовтні 2006 року. Перший процес у справі про вбивство завершився 19 лютого 2009 року. Присяжні визнали провину підсудних недоведеною, їм винесли виправдувальний вирок. Новий процес у справі А. Політковської почався 5 серпня 2009 року, але незабаром справу повернули на дорозслідування. Навесні 2011 року за підозрою в безпосередньому виконанні вбивства був затриманий Рустам Махмудов.

Українські Національні Новини

Новини Світу