ukenru
u-kiyivradi-mozhut-vimagati-kompensatsiy-za-zaboronu-nichnoyi-torgivli-alkogolem

У Київради можуть вимагати компенсацій за заборону нічної торгівлі алкоголем

 • 10620 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Торговці і виробники алкоголю можуть стягнути з Київради грошову компенсацію за втрачений прибуток в той час, поки діяла заборона на продаж алкоголю в нічний час. Про це УНН розповів юрист Владислав Білоцький, коментуючи рішення апеляційного госпсуду, яким нічні обмеження на продаж алкогольних напоїв у столиці були визнані незаконними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві скасовано заборону на продаж алкоголю вночі

"У теорії, виробники алкоголю, торговці, супермаркети після скасування рішення судом можуть вимагати відшкодування збитків. Умовно, вони можуть показати статистику продажів продукції за той період, поки рішення Київради не вступило в силу, і порівняти статистику продажів продукції під час дії заборони. І якщо бізнес доведе в суді наведені цифри - то цілком ймовірно, що він може стягувати, в тому числі і з Київради, грошову компенсацію", - сказав він.

В.Білоцький також зазначив, що рішення Київського апеляційного господарського суду про скасування заборони на продаж алкоголю вночі було очікуваним.

"Рішення Київради спочатку було незаконним з тієї причини, що київська влада не уповноважена обмежувати продаж будь-яких товарів. Це може робити тільки ВР, прийнявши відповідний закон. Тому, рішення було очікуваним, є численна судова практика по регіонах України, де подібні рішення були скасовані", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, заборону на торгівлю алкоголем в столиці планують скасувати під час наступної сесії КМР.

Українські Національні Новини

Київ