ukenru
u-kiyivmiskbudi-poyasnili-prichini-pidvischennya-tsin-na-nerukhomist

У "Київміськбуді" пояснили причини підвищення цін на нерухомість

 • 11096 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. З 15 вересня Холдингова компанія "Київміськбуд" піднімає ціни на квартири у своїх об’єктах. За словами президента холдингу Ігоря Кушніра, подорожчання буде різним у залежності від житлового комплексу, передає УНН.

"З 15 вересня в "Київміськбуд" підвищуються ціни. Десь більше, десь менше – залежить від кожного конкретного ЖК. На одному об’єкті "квадрат" може подорожчати в середньому на 500 грн, на іншому – на 2 тис. Залежить від багатьох чинників. До цієї дати договору оформляються за "старими" цінами", – повідомив Ігор Кушнір.

Він зазначив, що підвищення цін на житло в новобудовах холдингу зумовлене низкою причин, зокрема зростанням вартості будівельно-монтажних робіт, подорожчанням палива та збільшенням зарплати будівельників.

"Лише собівартість будівництва з початку року зросла на 25-30%. Квадратний метр виріс в ціні на 25%. І така тенденція збережеться і надалі, принаймні, чинників, які свідчать про зворотне, поки не спостерігається", – зазначив Ігор Кушнір.

Зростанню цін, за словами очільника "Київміськбуду", також сприяє великий попит у населення на своє житло і хиткість гривні щодо долара, тому що більшість людей, як і раніше, зберігають свої заощадження саме у валюті.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу