ukenru
u-kiyevi-vshanuyut-pamyat-geroya-nebesnoyi-sotni-zhiznevskogo

У Києві вшанують пам’ять героя Небесної сотні Жизневського

 • 10649 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У суботу, 26 січня, біля Михайлівського собору білоруський Рух Салідарнасьці "Разам" організовує акцію вшанування пам'яті героя Небесної сотні Михайла Жизневського. Про це повідомляє Український інститут нацпам’яті на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"26 січня о 18:00 біля Михайлівського собору білоруський Рух Салідарнасьці "Разам" організовує акцію вшанування пам'яті Героя Україні, білоруса Михася Жизневського. Усі, хто знав його, хто пам'ятає ті дні, приходьте на 18:00 на Михайлівську площу", - йдеться у повідомленні.

Вшанувати пам’ять героя закликав і Президент України Петро Порошенко.

"Сьогодні виповнився б 31 рік герою Небесної сотні, герою України Михайлу Жизневському. Для мужності, людяності і хоробрості нема кордонів… Хай сьогодні в пам'ять про нього та всіх героїв Небесної сотні звучить пісня "Пливе кача по Тисині". Михайло любив її найбільше. Пам'ятаємо", - написав Президент.

Зазначимо, 22 січня 2014 року у центрі Києва, на вулиці Грушевського, від вогнепальних поранень загинули Михайло Жизневський, Сергій Нігоян та Роман Сеник. Це були перші загиблі активісти Революції Гідності.

Як повідомляв УНН, у Генпрокуратурі повідомили, що вбивство Нігояна, Жизневського і Сеника досі лишаються нерозкритими.

Українські Національні Новини

Політика