ukenru
u-kiyevi-viyavili-psikhotropiv-dlya-skhudnennya-na-ponad-30-milyoniv-griven

У Києві виявили психотропів "для схуднення" на понад 30 млн гривень

 • 8467 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Правоохоронці Києва викрили зловмисників на збуті психотропів під виглядом препаратів для схуднення. У зловмисників вилучили "товар" на понад 30 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МВС.

"Шістьох осіб під час проведення оперативної закупки затримано. У них вилучили більше мільйона упаковок таблеток, які містять заборонену психотропну речовину "сибутрамін" загальною вартістю понад 30 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили правоохоронці, фігуранти створили більше десятка веб-сайтів, на яких рекламувалися препарати для схуднення. В оголошеннях обіцяли, що вживання цих таблеток пригнічує відчуття голоду і, як наслідок, швидко втрачатиметься вага. Покупці перераховували кошти на рахунки зловмисників, а замовлені препарати отримували поштою.

Під час проведення оперативних закупок правоохоронці задокументували незаконну діяльність шести підозрюваних. Організаторів злочинної групи двоє – це мешканки Київської області. Інші учасники – троє жінок і чоловік. Відомо, що заборонені препарати постачали в Україну з Китаю через Казахстан.

"Під час санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних виявили та вилучили понад мільйон упаковок таблеток для схуднення орієнтовною вартістю більше 30 мільйонів гривень, записи про кількість збутих психотропів, банківські картки, комп'ютери, мобільні телефони та майже три з половиною мільйони гривень готівкою", - додали у прес-службі.

Препарати направили на експертизу, результати якої підтвердили, що таблетки і справді містять сибутрамін – заборонену психотропну речовину, яка викликає розвиток анорексії та серцево-судинних захворювань.

Усіх шістьох фігурантів затримали. Слідчі повідомили їм про підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманим запобіжні заходи: трьох взято під варту із можливістю внесення застави у 150 тисяч гривень, ще троє перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

Як повідомляв УНН, митники вилучили понад 5 тис. пігулок з психотропами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП