ukenru
u-kiyevi-startuvali-publichni-obgovorennya-zakonu-pro-detsentralizatsiyu

У Києві стартували публічні обговорення закону про децентралізацію

 • 16324 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У Києві стартували публічні обговорення закону про децентралізацію за участю органів держвлади, експертів та представників громадськості. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку Facebook політичної партії "Слуга народу".

"У Києві розпочалися публічні обговорення закону про децентралізацію. Зокрема, сьогодні ми презентуємо план консультацій для представників громадськості, органів державної влади, місцевого самоврядування та експертного середовища", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що далі планується проводити локальні зустрічі в регіонах і в кінці сформувати узгоджений текст змін до Основного закону.

"Реформа децентралізації триває вже 6-й рік, маємо її нарешті завершити. І впевнені, що це можна зробити до місцевих виборів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернувся з пропозицією до Ради Європи провести у березні 2020 року у Страсбурзі обговорення законопроектів, що стосуються реформи децентралізації в Україні.

Раніше голова партії "Слуга народу", перший заступник фракції Олександр Корнієнко заявив, що у Раді планують провести консультації щодо реформи децентралізації, за участю уряду, Офісу Президента та всіх політичних сил.

Українські Національні Новини

Політика