ukenru
u-kiyevi-proyde-vechir-pamyati-geroyiv-krut

У Києві пройде вечір пам’яті героїв Крут

 • 10798 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. У вівторок, 29 січня, відбудеться вечір, присвячений Дню пам’яті героїв Крут. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Українського інституту національної пам’яті.

"Вечір пам’яті пройде о 18:30 в Колонній залі Київради. У рамках заходу передбачено: показ відеокліпу, присвяченого подіям Української революції 1917–1921 рр, історико-мистецька частина та презентація спільного проекту Українського інституту національної пам’яті, народного артиста Тараса Компаніченка та гурту "Хорея Козацька" – диску "Пісні Української революції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в український прокат виходить історичний екшн "Крути 1918". Фільм розповідає про доленосні події в країні, на тлі яких двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. У той час більшовики підступають до Києва, і уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Як повідомляв УНН, в Києві розпочали роботи зі створення муралу "Крути" на згадку бою під Крутами, який стався між кількатисячним підрозділом російської Червоної гвардії та значно меншим загоном із київських курсантів і козаків "Вільного козацтва".

Українські Національні Новини

Київ