ukenru
u-kiyevi-mozhut-zaboroniti-foto-z-tvarinami

У Києві можуть заборонити фото з тваринами

 • 14125 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. До Київської міської ради подали проект, що передбачає обмеження на відео- та фотопослуги з використанням тварин у столиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на проект рішення Київради.

"Київська міська рада вирішила рекомендувати припинити експлуатацію тварин для надання відео- та фотопослуг з комерційною метою в місті Києві", - йдеться у проекті рішення.

Так, ініціатором проекту рішення "Про встановлення обмеження надання відео та фотопослуг з використанням тварин в м. Києві" виступили депутати Київради Костянтин Яловий та Вадим Сторожук.

До проекту також долучили звернення трьох громадських організацій, які наголошують, що тварини, яких змушують фотографуватись - дуже страждають, а фотографи утримують їх у жахливих умовах і навіть катують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тварин з Національного цирку України готові передати низці зоопарків

У самому проекті рішення зазначається, що деякі обов’язки покладаються і на Нацполіцію, якій рекомендується здійснювати штрафні санкції проти порушників.

"Головному управлінню Національної поліції м. Києва рекомендувати активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статті 89 Кодексу про адміністративні правопорушення з метою недопущення жорстокого поводження з тваринами на території міста Києва", - йдеться у документі.

Повідомляється, що проект рішення буде включено до порядку денного найближчого засідання комісії з питань екологічної політики. Після його підтримки членами комісії, проект буде поданий на розгляд сесії Київської міської ради.

Як раніше повідомляв УНН, усі державні цирки протягом року припинять використовувати тварин у своїх виставах.

Українські Національні Новини

Київ