ukenru
u-kiyevi-biznesmen-prikhovuvav-milyonniy-dokhid-vid-prodazhu-iphone

У Києві бізнесмен приховував мільйонний дохід від продажу iPhone

 • 14898 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. У Києві викрили підприємця, якого підозрюють у продажі телефонів Apple та аксесуарів до них та ухиленні від сплати податків. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури столиці.

"Столичною прокуратурою спільно зі слідчими фіскальної служби викрито фізичну особу-підприємця, який ухилився від сплати податків шляхом відображення недостовірних даних в податковій звітності про обсяги доходів від реалізації на території міста Києва та інших регіонів країни мобільних телефонів марки Apple та аксесуарів до них, імпортованих з Китаю та США, на адресу підприємств та громадян", - йдеться в повідомленні.

У ході обшуку за місцем здійснення підприємцем своєї діяльності слідчі ДФС виявили та вилучили 860 мобільних телефонів різних моделей марки Apple, 959 запчастин до мобільних телефонів різних моделей марки Apple, у тому числі спеціальне обладнання для складання цих мобільних телефонів, а також інші аксесуари на загальну суму понад 6 млн грн.

"Слідством зібрані дані, які свідчать про фальсифіковане виробництво мобільних телефонів Apple із використанням спеціального технічного обладнання та незаконно ввезених деталей до цих товарів марки Apple", - зазначили у прокуратурі.

За даними слідства, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, підприємець свідомо занижував обсяги реальних доходів, які складали орієнтовно близько 5 млн грн щомісячно. При цьому, до органів ДФС він подавав річні податкові декларації з недостовірними даними про отримання річного доходу на суми, що не перевищували 1 млн грн.

Наразі слідство триває, призначено судові експертизи, проводяться необхідні слідчі дії.

Як повідомляв УНН, у Дніпропетровській області ділки, створивши інтернет-магазин, продавали електроніку та ухилялись від сплати понад 1,4 млн грн податків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП