ukenru
u-kirovogradskiy-oda-prokomentuvali-dtp-na-dnipropetrovschini-v-yakiy-postrazhdali-diti

У Кіровоградській ОДА прокоментували ДТП на Дніпропетровщині, в якій постраждали діти

 • 6594 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 5 грудня. УНН. Сьогодні в Кіровоградській ОДА відбувся брифінг першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка з приводу ДТП, що відбулася 3 грудня на Криворізькій трасі, під час якого перевернувся автобус MAN, у якому діти та дорослі їхали на гастролі з міста Кропивницький до Дніпра, передає кореспондент УНН.

Згідно з інформацією, 1 грудня було отримано повідомлення про погіршення погодних умов через що було прийнято рішення заборонити рух транспорту, що перевозить дітей аж до поліпшення обстановки на дорогах. Попри це, автобус з дітьми, які є вихованцями ОДЮЦТ, вирушив з обласного центру до Дніпра. Туристична фірма-перевізник була зобов'язана взяти дозвіл, але такого запиту не було. І після 17:00 за 15 км від Дніпра сталося перекидання автобуса, після чого дітей доставляли до лікарень міста - 34 дитини, 7 керівників гуртків, 6 батьків, 2 водії. Ранком всім, крім жінки-керівника гуртка, яка наразі очікується у Дніпрі, дозволили їхати додому.

"Пасажири додому приїхали поїздом Дніпро-Трускавець. ВБД УПД Кіровоградської забезпечило супровід. Вже в обласному центрі за бажанням батьків було госпіталізовано 4 дівчаток, зараз вони в обласній лікарні, завтра буде прийматися рішення щодо того, щоб їх виписати. Їм 12, 17 і 20 років", - повідомив заступник голови Кропивницької ОДА.

Також С.Коваленко додав, що наразі проводиться службове розслідування за участю представників Міністерства освіти і науки України для того, щоб в 10-денний термін зробити висновки щодо винних у цій справі. Розслідування проводиться щодо керівництва закладу, де займалися діти.

Обмеження щодо перевезень дітей діє й досі. Відкрито кримінaльне провадження стосовно перевізника, який не повідомив про виїзд.

Нагадаємо, діти, батьки та керівники ансамблю бандуристів "Орія" та театру-студія "Маска", які в п'ятницю, 3-го грудня, потрапили у ДТП на Дніпропетровщині, повернулися до рідного міста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП