u-khersoni-zatrimali-spivrobitnitsyu-odnogo-iz-universitetiv-zaprovadzhuvala-osvitni-standarti-rf

У Херсоні затримали співробітницю одного із університетів: запроваджувала освітні стандарти рф

 • 26843 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Служба безпеки викрила ще одну прихильницю рашизму у звільненому Херсоні. Під час окупації міста вона підтримала російських загарбників та погодилась очолити відділ документообігу «канцелярію» у захопленому на той час місцевому університеті. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН

Цитата

«На цій «посаді» зловмисниця виконувала вказівки гауляйтера сальдо щодо запровадження російських «стандартів» освіти в окупованій частині на півдні регіону. Для цього займалась «переформатуванням» документообігу в захопленому виші згідно з вимогами міносвіти рф», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Згодом фігурантка отримала російський паспорт та «голосувала за приєднання» Херсонщини до складу країни-агресора.

Також вона була активною учасницею пропагандистських заходів місцевої окупаційної адміністрації, де закликала херсонців підтримати загарбників у війні проти України.

Крім цього, зловмисниця масово поширювала кремлівські наративи на власній сторінці в заборонених соцмережах. Там вона героїзувала бойовиків окупаційних угруповань рф та виправдовувала тимчасове захоплення Криму.

Після звільнення Херсона прихильниця рашизму залишилась у місті та продовжила періодично «розганяти» ворожу інтернет-пропаганду.

Співробітниками СБУ було задокументовано злочинні дії фігурантки, встановили її місцеперебування і затримали у власному помешканні.

Під час обшуків в її квартирі вилучено:

  • документи, які підтверджують роботу на окупантів у виші;
  • фото зловмисниці з російськими військовими у захопленому Херсоні;
  • прокремлівську символіку та інші докази незаконної діяльності.

Доповнення

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантки. Зловмисниці загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеолога "денацифікації" України Гаспаряна заочно засудили до 10 років за ґратами

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Банки нарощують видачу кредитів - НБУ

     • 27662 переглядiв

    КНДР та росія підписали нову угоду про розширення співпраці

     • 32506 переглядiв