u-kharkovi-v-baseini-potonuv-shestyrichnyi-khlopchyk-vlasnytsi-rozvazhalnoho-kompleksu-oholosyly-pidozru

У Харкові в басейні потонув шестирічний хлопчик, власниці розважального комплексу оголосили підозру

 • 27214 переглядiв

Шестирічний хлопчик потонув у харківському басейні через недбалість власниці, яка не забезпечила рятувальника коло води. Власниці басейну загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

У Харкові шестирічний хлопчик потонув у басейнів внаслідок службової недбалості власниці розважального комплексу ще влітку. Втім рішення по цій справі правоохоронці оголосили лише зараз. За даними нацполції, підприємиці, яка не організувала рятувальний пост у басейні загрожує від 5 до 10 років за ґратами, передає УНН.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено порушення з боку підприємиці у вигляді відсутності рятувального посту, як це регламентовано "Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України". 12 грудня слідчі Харківського районного управління поліції № 2 заочно повідомили 41-річній жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

– повідомили у нацполіції Харківської області.

Деталі

За даними нацполції подія трапилася влітку 2021 року на території розважального комплексу у Салтівському районі. Правоохоронці встановили, що жінка привела у розважальний комплекс двох своїх дітей – 6 та 13-річного хлопчиків.

Коли матір зі старшим сином вийшли з приміщення аквазони, молодша дитина впала в басейн і не змогла самостійно вибратися. Хлопчика доставили до лікарні, де він помер.

Відповідно до інкримінованих статей власниці басейну, через службову недбалість, загрожує від 5 до 10 тюрми із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі