ukenru
u-kharkovi-nevidomi-zakidali-smittyam-pamyatnik-voyinam-upa

У Харкові невідомі закидали сміттям пам’ятник воїнам УПА

 • 11251 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. У Київському районі міста Харків, пам'ятний знак-камінь на честь вояків Української повстанської армії знову став об’єктом дій вандалів. Про це УНН повідомили в прес-службі поліції Харкова.

"Київський районний відділ поліції міста Харкова побачив це повідомлення(допис у Facebook одного з мешканців міста – ред.), під час моніторингу соціальних мереж. Відразу на місце події було направлено слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала даний факт. Інформація внесена в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян", - повідомили в прес-службі поліції.

За даним фактом проводиться перевірка.

Зазначимо, що даний пам'ятний знак розташований у Молодіжному парку міста (колишній міський цвинтар). Він був встановлений на честь воїнів Української повстанської армії, 14 жовтня 1992 року в Харкові з дозволу міської ради й за рахунок Харківської крайової організації Народного руху України. З 2006 року є об'єктом низки вандальних актів.

Додамо, що інформацію про можливо відкриті провадження у прес-службі не надали, сказавши, що інформація тільки внесена в журнал.

Нагадаємо, що 13 березня за спробу підірвати пам'ятник УПА харків'янці дали умовний термін. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП