ukenru
u-kazakhstani-skasuvali-smertnu-karu

У Казахстані скасували смертну кару

 • 15455 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Верхня палата парламенту Казахстану проголосувала за закон, який скасовує смертну кару з усіх статей Кримінального кодексу республіки. Про це повідомляє УНН із посиланням на Nur.kz.

Деталі

"Смертну кару прибрали із 17 статей кримінального кодексу... Найсуворішим покаранням залишається довічне позбавлення волі", — ідеться у повідомленні.

Окірм того, встановили заборону на умовно-дострокове звільнення осіб, засуджених до смертної кари. Найвищу міру покарання замінять на позбавлення волі в межах статті, за якою засудили обвинуваченого.

Тепер закон про скасування смертної кари має підписати президент Республіки. Після цього відновити її вже не можна.

Додамо

У Кримінальному кодексі Казахстану смертна кара була передбачена за 17 статтями. Скасувати її запропонували ще у вересні 2019 року. У грудні того самого року президент Республіки Касим-Жомар Токаєв доручив розпочати процедуру остаточного скасування страти у країні.

У жовтні 2021 року заявили про те, що смертну кару в Казахстані приберуть із 13 статей КК і залишать у чотирьох. Однак у листопаді громадські діячі запропонували скасувати найбільше покарання у країні зі всіх статей кодексу.

Українські Національні Новини

Новини Світу