ukenru
u-kannakh-ogolosili-osnovnu-programu-konkursu

У Каннах оголосили основну програму конкурсу

 • 9466 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Оргкомітет Каннського кінофестивалю оголосив програму цього року, в яку увійшли 19 фільмів. Відкриє 72-й Каннський кінофестиваль стрічка Джима Джармуша "Мертві не вмирають". Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт кінофестивалю.

Директор фестивалю Тьєррі Фремо повідомив, що в конкурс увійшла нова робота Педро Альмодовара "Біль і слава" з Пенелопою Крус і Антоніо Бандерасом.

Також італійський режисер Марко Беллоккьо приїде з картиною "Зрадник", а Селін Скьямма - "Портрет леді в вогні". Кен Лоуч з Великої Британії покаже картину Sorry We Missed You, а румун Корнеліу Порумбойю - стрічку Whistlers. Режисер з Південної Кореї Пон Чжун Хо представить нову картину "Паразит".

Брати Дарденн з Бельгії привезуть картину "Молодий Ахмед", а Ксав'є Долан з Канади - "Маттіас і Максим".

Також до конкурсу увійшли нові картини Арно Деплешена, Теренса Маліка і інших.

Поза конкурсом покажуть байопік про Елтона Джона "Рокетмен", покажуть фільм про Дієго Марадону Ласіфа Кападія, а також фільм La Belle Epoque Ніколаса Бедоса.

Фільмом відкриття кінофестивалю стане нова картина американського режисера Джима Джармуша "Мертві не вмирають", стрічка буде представлена в основному конкурсі.

Відзначимо, 72-й Каннський кінофестиваль пройде з 14 по 25 травня. Журі очолив мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту.

Раніше УНН повідомляв, що у кінопрокат в Україні вийшов фільм-призер Канн.

Українські Національні Новини

Культура