u-hruzii-pochaly-dopyty-dobrovoltsiv-yaki-voiuvaly-v-ukraini-proty-rosii

У Грузії почали допити добровольців, які воювали в Україні проти росії

 • 54674 переглядiв

Служба держбезпеки Грузії викликає на допит грузинських добровольців, які воювали в Україні проти російських військ. Їх допитують у справі про 'змову з метою повалення влади та підготовки тероризму'.

Служба державної безпеки (СДБ) Грузії почала викликати на допит грузинських добровольців, які воювали в Україні проти російських військ. Як передає УНН, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Деталі

У Тбіліському міському суді вже допитали активіста "Антикорупційного руху" Лашу Чігладзе, який, за даними ЗМІ, брав участь у бойових діях в Україні торік і був нагороджений медаллю за мужність.

За інформацією провладного телеканалу "Імеді", Чігладзе проходить у справі про "змову з метою повалення влади та підготовки тероризму". Що мається на увазі під другою частиною формулювання, незрозуміло, оскільки в Кримінальному кодексі Грузії такої статті немає. На справу активіста накладено гриф "секретно", і ні Чігладзе, ні його адвокат не можуть говорити про деталі справи.

Мені сказали, що рік тому було розпочато слідство, пов’язане із державним переворотом, і були якість питання про це… (Питали – ред.), коли поїхав, коли приїхав з України. Були загальні питання

– сказав Чігладзе у коментарі опозиційному телеканалу "Мтаварі".

Водночас адвокат Лаша Ткешеладзе назвав справу політичною.

Вказана справа абсурдна, не має жодного відношення до закону, і Лашу викликали тому, що він боровся в Україні проти росії

– заявив Ткешеладзе.

Додамо

Як пише News Georgia, у суботу про виклик на допит повідомив інший член "Антикорупційного руху", який воював в Україні, Надим Хмаладзе. Чи пов’язаний виклик зі справою, в якій фігурує Чігладзе, поки що невідомо. "СДБ викликає за статтями про державний переворот і тероризм", – написав Хмаладзе.

У найближчі дні Хмаладзе відповість на запитання СДБ у присутності судді.

У Грузії понад 120 неурядових організацій подають позов до Конституційного суду через закон про іноагентів17.07.24, 21:45

Анастасія Рябоконь

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Графіки відключень скасовані з 12:00 до 15:00 – ДТЕК

     • 17527 переглядiв