u-hazi-zahynulo-vzhe-ponad-20-tysiach-palestyntsiv-wp

У Газі загинуло вже понад 20 тисяч палестинців - WP

 • 23948 переглядiв

Під час нещодавнього конфлікту в Газі загинуло понад 20 000 палестинців, що є найвищим показником за всю історію конфлікту. Водночас Ізраїль і США ставлять під сумнів точність цих цифр, повідомлених Міністерством охорони здоров'я Гази.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я Гази через війну між Ізраїлем та ХАМАСом загинуло вже понад 20 тисяч палестинців. Про це з посиланням на Washington Post, передає УНН.

Деталі

Попередньо 20 057 палестинців загинули через удари Ізраїлю у відповідь на події 7 жовтня. Це найбільша кількість жертв у Газі в новітній історії. Зокрема, це більше, ніж загинуло після арабо-ізраїльської війни 1948 року - тоді орієнтовно загинуло близько 15 тисяч палестинців.

ЦАХАЛ підірвав мережу тунелів лідерів ХАМАСу в Секторі Гази22.12.23, 04:35

Співдиректорка проєкту "Ціна війни" в Університеті Брауна, який відстежує кількість жертв конфліктів, сказала, що рівень смертності серед населення подібний до рівня воєн 20-го століття.

У 21 столітті це значний і ненормальний рівень руйнувань

- переконує вона.

Доповнення

Кількість вбитих у Газі від 7 жовтня є предметом постійних суперечок. Зокрема, частина ЗМІ покладаються на дані Міністерства охорони здоров'я Гази, як це робили багато міжнародних установ, організацій та глобальних організацій до війни. 

Міністерство має прямий доступ до лікарень і моргів та виписує свідоцтва про смерть палестинців, які проживають в анклаві.

Водночас  офіційні особи Ізраїлю та США публічно поставили під сумнів ці цифри, стверджуючи, що їм не можна довіряти, оскільки міністерство контролюється ХАМАСом, який обидві країни визнають терористичним угрупованням.

ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю про перемир'я на тиждень, біля кордону з Газою вранці після затишшя пролунала тривога21.12.23, 09:25

Разом з тим  Організація Об'єднаних Націй теж покладається на дані Міністерства охорони здоров'я Гази. Представники ООН заявили, що не бачать причин сумніватися в цифрах, але визнають, що цифри можуть виявитися неточними з практичних міркувань.

Нагадаємо

Під час боїв на півночі Гази ізраїльські війська помилково відкрили вогонь по трьох ізраїльських заручників та вбили їх. Зазначається, що ЦАХАЛ несе відповідальність за "трагічний інцидент".

Популярні

Новини по темі

У Газі загинуло вже понад 20 тисяч палестинців - WP

 • 23948 переглядiв