u-hazi-shchonaimenshe-68-zahyblykh-cherez-izrailskyi-aviaudar

У Газі щонайменше 68 загиблих через ізраїльський авіаудар

 • 41253 переглядiв

Внаслідок ізраїльського авіаудару по Газі загинуло 68 осіб, в тому числі діти; лікарні переповнені і їм не вистачає ресурсів. Кількість загиблих ізраїльських солдатів зросла до 17.

Щонайменше 68 людей загинули в результаті ізраїльського удару в центрі Гази. Про це повідомляє Associated Pres із посиланням на тамтешніх представників охорони здоров'я. Водночас до 17 зросла кількість загиблих ізраїльських солдатів, передає УНН.

Деталі

За даними журналісти Associated Press в одній з лікарень Гази, де був розташований центр біженців вже є 68 загиблих. Зокрема, 12 – це жінки і семеро дітей.

Загалом через бойові дії нині у Газі працює лише 9 з 36 лікарень. Вони дуже переповнені, пропонують обмежене лікування та часто не мають базового обладнання для проведення операцій. Багато поранених не можуть дістатися до решти госпіталів, затиснуті ізраїльськими бомбардуваннями та наземними боями.

Тамтешні представники Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я Гази, керованої ХАМАСом, кажуть, що ампутації кінцівок стали звичним явищем під час війни.

Медики вважають, що в деяких випадках кінцівки можна було врятувати за належного лікування. Однак, лікарням не вистачає ресурсів на проведення лікування, і тому вони видаляють їх, аби уникнути інфекцій.

"Люди можуть померти від інфекцій, які вони мають, тому що їхні кінцівки інфіковані. .. Ми бачили пацієнтів із сепсисом",— сказав Шон Кейсі, офіційний представник ВООЗ, на прес-конференції минулого тижня.

Медицина в Газі

Перед війною система охорони здоров’я Гази була перевантажена після багатьох років конфлікту та блокади кордону, здійсненої Ізраїлем і Єгиптом у відповідь на захоплення території ХАМАС у 2007 році. У 2018 і 2019 роках тисячі поранених в результаті обстрілу ізраїльської армії під час щотижневих протестів проти блокади під проводом ХАМАС, а понад 120 пораненим ампутували кінцівки.

Вже тоді людям із Гази було важко отримати протези, які б допомогли повернутися до активного життя.

Додатково

Ізраїльські війська у вівторок розширили свій наземний наступ на міські табори біженців у центральній Газі після бомбардування багатолюдних палестинських громад і наказу жителям евакуюватися. Головний телекомунікаційний провайдер Гази оголосив про чергове "повне припинення" послуг на обложеній території.

Оголошення військових про нову зону бойових дій загрожує подальшим руйнуванням у війні, яка, за словами Ізраїлю, триватиме "багато місяців", оскільки він обіцяє розгромити правлячу войовничу групу ХАМАС після нападу 7 жовтня.

Нині ізраїльські сили ведуть важкі міські бої на півночі Гази та південному місті Хан-Юніс, витісняючи палестинців у дедалі менші райони в пошуках притулку.

Журналісти Associated Press стверджують, що наступ Ізраїлю є однією з найбільш руйнівних військових кампаній у новітній історії.

Із посиланням на дані Міністерства охорони здоров’я Гази, вони повідомили про вбитих понад 20 900 палестинців, дві третини з яких це були жінки та діти. За даними агентства, лише за останню добу загинули 240 людей у Газі.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Газі щонайменше 68 загиблих через ізраїльський авіаудар

     • 41253 переглядiв

    Мар'їнка не захоплена, місто зруйноване - Данілов

     • 100574 переглядiв