ukenru
u-gvatemali-viyavili-megapolis-chasiv-tsivilizatsiyi-mayya

У Гватемалі виявили мегаполіс часів цивілізації Майя

 • 9606 переглядiв

КИЇВ. 2 лютий. УНН. У Гватемалі археологи виявили великий мегаполіс часів цивілізації Майя. Про це повідомляє National Geographic, передає УНН.

"Це є "великим проривом" в археології майя, дослідники виявили руїни більше 60 000 будинків, палаців, піднесених доріг і інших людських рис, які протягом століть були приховані під джунглями північної Гватемали", - йдеться в повідомленні.

Під час дослідження вчені використовували техніку під назвою LiDAR, за допомогою якої їм вдалося "видалити" зарості дерев з зображень і виявити руїни будівель стародавньої цивілізації, система яких виявилася набагато складнішою і пов'язаною, ніж передбачалося раніше.

"Зображення LiDAR дозволили зрозуміти, що весь цей регіон був системою поселень, масштаби і щільність населення якої були в значній мірі недооцінені", - заявив один з дослідників Томас Гаррісон.

Нагадаємо, на території Бехдета в Єгипті американські і єгипетські археологи розкопали древню "канцелярію" фараонів, в якій зберігалися скарби і працювали чиновники часів п'ятої династії Стародавнього Єгипту.

Українські Національні Новини

Новини Світу