ukenru
u-gur-zayavili-pro-zagrozu-aktsiy-rosiyi-teroristichnogo-kharakteru-v-yevropeyskikh-krayinakh

У ГУР заявили про загрозу акцій росії терористичного характеру в європейських країнах

 • 584782 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. росія може проводити акції підривного або навіть терористичного характеру в європейських країнах з метою дестабілізації політичної ситуації. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у інтерв'ю Iefimerida, передає УНН.

Цитата

“Думка нашої спецслужби така, що є загроза ударів росії і по європейських країнах. Ми бачили це в минулому і, можливо, побачимо в майбутньому. Ця думка підкріплюється тим фактом, що інші дії росії проти Європи, такі як енергетичний шантаж, схоже, не окупаються”, - вважає Андрій Черняк.

Деталі

Зазначається, що з самого початку війни росія покладалася на свою шпигунську діяльність. Цей факт підтверджують помилкові дані, які москва отримувала від своєї розвідки, про те, що українці не чинитимуть опору і що ключову роль у “перемозі” зіграє російська шпигунська мережа.

Представник розвідки зазначив, що українські спецслужби вважають само собою зрозумілим той факт, що російська агентура продовжує діяти в Україні та в інших країнах.

Зокрема, рф робить збір інформації та проводить “акції” підривного або навіть терористичного характеру, як-от відносно нещодавня спроба вбивства колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Доповнення

Днями стало відомо про підготовку держперевороту росією на території Молдови.

Зокрема, Президент Володимир Зеленський, виступаючи раніше на саміті ЄС, заявив главам урядів, що Київ "перехопив план знищення Молдови російською розвідкою": "Цей документ показує, хто, коли і як збирається зламати демократію Молдови і встановити контроль над Молдовою", – сказав він, додавши, що відразу попередив Кишинів.

Своєю чергою, президент Молдови Майя Санду розповіла про “плани росії дестабілізувати Республіку Молдова” після того, як Україна неодноразово попереджала про ризики серйозних провокацій.

Плани також підтвердили в Службі безпеки Кишинева: там стежать за діями, спланованими диверсантами з військовою підготовкою, які “шляхом насильницьких дій, маскуючись під протести так званої опозиції” хочуть “форсувати зміну влади в Кишиневі”.

Українські Національні Новини

Новини Світу