ukenru
u-gruziyi-pidtverdili-pershiy-vipadok-britanskogo-shtamu-koronavirusu

У Грузії підтвердили перший випадок "британського" штаму коронавірусу

 • 10760 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. У Грузії підтверджений перший випадок "британського" штаму коронавірусу. Новий штам був зафіксований у чоловіка, який в'їхав на територію Грузії з іншої країни, хоча у нього не було історії поїздок до Великої Британії. Про це повідомляє грузинський телеканал "Руставі-2", передає УНН.

"Підтверджено так званий "британський штам". Пацієнту більше 50 років, почуває себе добре, знаходиться на ізоляції. Встановлено контакти. Можливо, він був джерелом зараження у даному випадку", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у нього не було історії поїздок до Великої Британії.

"Він приїхав з іншої країни, потім знову поїхав з Грузії і при в'їзді пройшов тестування на кордоні, (результат - ред.) був негативним, під час перебування в країні на сьомий день позитивна відповідь підтвердилася під час тестування", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який на 70% більш заразний від COVID-19. Після цього мутації коронавірусу виявили у низці країн.

Згідно із заявою Служби громадської охорони здоров'я Англії, після мутації варіант коронавірусу був виявлений у Великій Британії у вересні, але широко розповсюджуватися став з середини листопада.

Українські Національні Новини

Здоров'я