ukenru
u-gretsiyi-zvilnili-nachalnika-politsiyi-pislya-zitknen-yaki-vidbulis-cherez-avariyu-poyizda

У Греції звільнили начальника поліції після зіткнень, які відбулись через аварію поїзда

 • 449408 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. У Греції заявили, що звільнили начальника національної поліції через кілька днів після того, як спалахнули зіткнення між силами безпеки та демонстрантами, внаслідок залізничної аварії, передає УНН з посиланням на France24.

Деталі

У канцелярії прем'єр-міністра повідомили, що начальника поліції Костянтиноса Скумаса було звільнено менш ніж через два місяці після затвердження на посаді.

Жодної конкретної причини, яка спонукала владу на цю зміну, не було названо.

"Призначення нового начальника поліції спрямоване на більш позитивну та ефективну реалізацію сучасних оперативних планів поліції щодо безпеки громадян", — заявили в канцелярії прем'єр-міністра.

Доповнення

Під час останньої акції протесту в четвер загін поліції з охорони громадського порядку напав на мирних демонстрантів і завдав їм ударів на центральній площі Синтагму в Афінах.

Також є відеодокази на яких видно, як поліціейський евакуатор протаранив групу демонстрантів, які намагалися заблокувати вулицю Афін сміттєвими баками, внаслідок чого один демонстрант впав на землю.

Залізнична катастрофа викликала кількатижневі протести та серйозно вплинула тиском на консервативний уряд прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса напередодні виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція: ще трьох залізничників звинувачено у смертельній аварії потягів

Українські Національні Новини

Війна