u-gretsiyi-tretiy-den-viruyut-lisovi-pozhezhi-u-yes-spryamovuyut-dopomogu

У Греції третій день вирують лісові пожежі, у ЄС спрямовують допомогу

 • 454920 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Лісові пожежі вирують вже третій день на захід від столиці Греції Афін, а влада готується до нової хвилі тепла, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

З першими променями сонця у середу пожежна авіація для скидання води відновила операції над містами Мандра на захід від Афін і Лутракі, неподалік від Коринфського каналу, що відокремлює материкову Грецію від Пелопоннеса.

Пожежа, що спалахнула в понеділок у районі Дервенохорії, приблизно за 30 км на північ від Афін, швидко поширилася через нестійкі вітри і досягла Мандри у вівторок, спалюючи будинки і змушуючи людей втікати.

Регіон має гіркий досвід стихійних лих. У 2017 році Мандра, в основному промисловий район, постраждала від раптових повеней, внаслідок яких загинуло 24 особи. Через рік 101 людина загинула в приморському місті Маті на схід від Афін, яке було знищено лісовою пожежею за лічені години.

Цього року десятки будинків були знищені і сотні людей були змушені рятуватися втечею від вогню, який підібрався до сіл у вівторок. Рух було припинено на кілька годин двома дорогами, що з'єднують материк з Пелопоннесом. Вони були частково знову відкриті пізно увечері у вівторок.

Пожежники працювали всю ніч, щоб не допустити займання та тримати пожежу подалі від комплексу прибережних нафтопереробних заводів.

На ранок середи полум'я наблизилося до житлових районів, але не до нафтопереробних заводів у Коринфі, повідомив агентству Reuters представник пожежної команди, на тлі того, як висока температура і сильний вітер заважали зусиллям пожежників взяти його під контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісова пожежа біля Афін призвела до евакуації морських курортів

За повідомленням державного телеканалу ERT, полум'я продовжувало розгоратися, на тлі того, як вітер постійно змінював напрямок, а густий дим покрив велику територію.

Влада заявила, що чотири літаки, відправлені з Італії та Франції, приєднаються до зусиль з гасіння пожежі у середу. Вогнеборці по всій країні були спрямовані на допомогу.

Пожежники повідомили, що на острові Родос спалахнула третя пожежа, поки що горіли лісові масиви далеко від житлових районів.

Міністр цивільного захисту країни Василіс Кікіліас заявив, що держава докладає «надлюдських зусиль», щоб приборкати полум'я, і попередив, що в середу погодні умови будуть складними.

Очікувалося, що прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідає Національний оперативний центр, щоб отримати інформацію про пожежі.

Доповнення

У Греції часто стаються пожежі, але спекотніше і сухе літо останніми роками перетворило Середземне море на осередок лісових пожеж.

Пожежонебезпека наразі висока по всій території країни. Грецька метеорологічна служба попередила про підвищений ризик пожеж цього тижня, на тлі того, як країна відновлюється після першої літньої спеки. За прогнозами, друга хвиля тепла розпочнеться у четвер.

"Умови екстремальні і, ймовірно, будуть такими ще тиждень", - заявив Костас Цігас, голова асоціації офіцерів пожежної охорони, грецькому телеканалу SKAI.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв