ukenru
u-gpu-poki-ne-planuyut-viklikati-yuschenka-na-dopit-u-spravi-pro-mezhigirya

У ГПУ поки не планують викликати Ющенка на допит у справі про "Межигір’я"

 • 16416 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Генеральна прокуратура наразі не бачить сенсу викликати на допит третього президента України Віктора Ющенка в рамках справи про привласнення державного комплексу "Межигір’я". Про це журналісту УНН розповів начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Радіонов.

"Останній раз, коли він (Віктор Ющенко – ред.) викликався для вручення повідомлення про підозру, йому також, серед іншого, було запропоновано дати свідчення щодо обставин, викладених в повідомленні про підозру. Наразі він відмовився, посилаючись на статтю 63 Конституції. Від нього наразі готовності давати такі свідчення немає. Просто так викликати людину кожен тиждень і питати, чи вона хоче нам сказати щось зараз, не бачу сенсу, бо це виглядатиме як цькування. Ми не вдаємося до таких заходів", - сказав співрозмовник.

Він зауважив, що слідство не виходить за рамки розслідування провадження та не переходить на особистості. На питання про те, чи були інші посадовці викликані на допит в рамках згаданої справи, він відповів: "Звісно".

"Багато осіб. Починаючи від народних депутатів, колишніх і нинішніх керівників і державного управління справами. Наразі не хотів би розголошувати. Після скерування справи в суд ми додамо перелік осіб, від яких хочемо почути свідчення в судовому засіданні. Відповідно, ви зможете це побачити", - повідомив Радіонов.

Нагадаємо, у червні Генеральна прокуратура України повідомила про підозру третьому президенту України Віктору Ющенку у зловживанні службовим становищем та заволодінні державним комплексом "Межигір’я".

ГПУ вже надіслала до суду клопотання щодо арешту майна, яке належить Ющенку.

Українські Національні Новини

Політика