ukenru
u-gonkonzi-trivayut-protesti-politsiya-zastosuvala-slozoginniy-gaz

У Гонконзі тривають протести: поліція застосувала сльозогінний газ

 • 13960 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Сьогодні, 24 травня, поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ для розгону антиурядових демонстрантів. Тисячі людей зібралися на вулицях міста, протестуючи проти плану влади КНР з введення закону про національну безпеку міста. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

"У неділю поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати антиурядових протестувальників, які вийшли на вулиці, протестуючи проти плану Пекіна безпосередньо вводити в місто закони про національну безпеку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, акція протесту почалася через те, що новий закон викликав побоювання на фінансових ринках і докори до комуністичної влади КНР з боку іноземних урядів, міжнародних правозахисних груп і деяких ділових лобі.

Згідно з новим законом, у місті заборонять антиурядові заклики, заклики до відокремлення від КНР та інші сепаратистські акції. При цьому влада не буде ухвалювати його окремо. Таким чином він одразу набере чинності на території Гонконгу.

Як раніше повідомлялося в УНН, 26 квітня у Гонконзі відновилися протестні рухи, попри карантинні обмеження.

Українські Національні Новини

Новини Світу