ukenru
u-genshtabi-zsu-rozpovili-pro-masshtabi-viyskovikh-navchann-si-briz-2019

У Генштабі ЗСУ розповіли про масштаби військових навчаннь "Сі Бриз-2019"

 • 8126 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. В Одесі проходить заключна конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз-2019" за стандартами НАТО, в ході якої розповіли про масштаби події. Про це повідомили у прес-службі Генштабу ЗСУ, передає УНН.

"Головною перевагою цьогорічного навчання буде масштабність та унікальний формат проведення маневрів, адже військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО, де тільки це можливо - на морі, суходолі, у повітрі та під водою. Всього планується залучити близько 30 кораблів, 30 літальних апаратів та понад 900 осіб особового складу підрозділів морської піхоти різних країн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-центрі, метою конференції є остаточне узгодження плану проведення маневрів, формату участі країн-учасниць та рекогносцировка місць проведення. Передбачається, що міжнародне навчання відбудеться у північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській та Одеській областях.

У конференції, окрім України, беруть участь 14 країн-партнерів Альянсу. Також до планування долучилися представники ВМС ЗС України, інших видів ЗС України та силових структур.

Раніше УНН повідомляв, що за участі офіцерів Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби до плану масштабних навчань Sea Breeze – 2019 було включено 9 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони, гелікоптери та 2 літаки і заходи за участі підрозділів спеціального призначення.

Українські Національні Новини

Політика