u-frantsuzkykh-alpakh-lavyna-vbyla-54-richnu-brytanku-ta-yii-22-richnoho-syna

У Французьких Альпах лавина вбила 54-річну британку та її 22-річного сина

 • 34069 переглядiв

Британська жінка, 54 роки, та її син, 22 роки, загинули під лавиною під час катання на лижах поза трасою у французьких Альпах. Інструктор також був похований, але вижив.

Британка та її син загинули у французьких Альпах після сходження лавини на гірському хребті Монблан. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що вони були частиною групи, яка каталася далеко за межами визначених схилів з інструктором, коли лавина шириною 400 метрів зійшла на висоті 2300 метрів поблизу гірськолижного курорту Сен-Жерве-ле-Бен у Верхній Савойї у середу, 27 грудня.

За даними прокуратури, 54-річна жінка та її 22-річний син каталися на лижах з іншими членами сім’ї.

Третій лижник, інструктор, також був похований, але на ньому був лавинний детектор, і його швидко знайшли. Зазначається, що він отримав легкі тілесні ушкодження. Ще п'ятеро людей врятувалися, в тому числі чоловік і батько загиблої.

Чотири людини загинули внаслідок сходження лавини в Альпах10.04.23, 00:36 • [views_788685]

Гірська поліція повідомила, що відкрито розслідування для встановлення обставин смерті. Імена постраждалих не називаються.

Жан-Люк Бох, президент Асоціації мерів гірських станцій, сказав, що не існує такого поняття, як безризикове катання поза трасами.

Нульового ризику не існує поза трасами. Ризик існує, і цей ризик існує, навіть якщо вас супроводжують професіонали, гіди, лижні інструктори… завжди існує ризик, який тяжіє над вами. Ніколи не забувайте, що в горах безпека - це найважливіше, і ви повинні бути надзвичайно обережними. Гори, як і море, завжди сильніші за нас.

президент Асоціації мерів гірських станцій Жан-Люк Бох.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі