ukenru
u-frantsiyi-gotuyutsya-do-tretogo-lokdaunu

У Франції готуються до третього локдауну

 • 15575 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Влада Франції може оголосити новий, третій за рахунком, жорсткий карантин через коронавірус. Про це повідомляє газета Le Journal du Dimanche з посиланням на кілька джерел у виконавчій владі країни, передає УНН.

Цитата:

"Рішення перебуває на межі, щоб "бути ухваленим", обговорюються тільки терміни і умови", - вказали джерела видання.

Деталі

Оголошення нового карантину у Франції пов'язане з швидкими темпами поширення "британського" варіанту коронавірусу, як і нового штаму з ПАР.

Повторний локдаун - "це всього лише питання днів", зазначає видання.

Як і в минулому році в березні і жовтні, Еммануель Макрон повинен особисто оголосити про це французам у телевізійній заяві - як дата вказується середа, 27 січня, після засідання Ради з оборони.

Нові обмеження в такому випадку повинні набути чинності до кінця наступного тижня, і тривати "принаймні впродовж трьох тижнів", за словами одного з міністрів.

Варто нагадати

Перший карантин через поширення коронавірусу у Франції діяв з середини березня до середини травня 2020 року. Другий карантин - з 30 жовтня до 15 грудня. Наразі у Франції діє комендантська година. З 16 січня вона обмежує пересування з 18:00 до 6:00. Магазини та офіси повинні бути в цей час закритими. Закритими залишаються ресторани, бари, кінотеатри і лижні курорти. Школи відкриті.

Ті, хто прибуває до Франції, зобов'язані надати негативний тест на COVID-19, зроблений протягом 72 годин до поїздки, самоізолюватись на сім днів, а потім зробити повторний тест.

Згідно з останніми даними органів охорони здоров’я республіки, кількість жертв епідемії у Франції досягла 72,8 тис. Всього з початку пандемії в країні було виявлено понад 3 млн випадків зараження.

Українські Національні Новини

Новини Світу