u-frantsii-fermery-vyishly-na-protesty-skynuvshy-tiuky-sina-ta-hnoiu-pered-prefekturamy-v-riznykh-mistakh

У Франції фермери вийшли на протести, скинувши тюки сіна та гною перед префектурами в різних містах

 • 42206 переглядiв

Французькі фермери протестують проти аграрної політики уряду, критикуючи угоди про вільну торгівлю, відсутність підтримки, зростання цін, інфляцію та обтяжливе адміністрування. Вони висловлюють своє невдоволення такими акціями, як скидання сіна та гною в Меці та спалювання шин у Тулузі.

Сотні французьких фермерів проводять демонстрації, щоб привернути увагу до своїх проблем. Про це пише УНН з посиланням на французькі ЗМІ.

Деталі

У Франції тривають фермерські протести, учасники яких засуджують сільськогосподарську політику уряду. Представники фермерських союзів кажуть, що договори про вільну торгівлю містять занадто суворі стандарти, а уряд висловлює їм недостатню підтримку. Також вони засуджують зростання зборів та інфляцію, зростаючий адміністративний і нормативний тиск, затримки в обробці та оплаті ЄСП.

У місті Меца 21 листопада на заклик Федерації фермерських спілок (FDSEA) фермери приїхали в центр міста на тракторах, а потім скинули тюки сіна і гною на мосту біля префектури.

Демонстрації також відбулися перед префектурами Сарребура, Саргеміна, Нансі, Тулузи, де фермери підпалили покришки та перекрили автомобільний рух, та низки інших міст.

Французькі ЗМІ зазначають, що це тільки перші дні мобілізації протестів і вони можуть стати початком тривалого протистояння між урядом і французькими фермерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести фермерів у Болгарії вдалось вгамувати: про що домовились

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Єменські пірати захопили танкер, пов'язаний з Ізраїлем

     • 42401 переглядiв